Proiectul „Ești voluntar, ești implicat!”

Proiectul „Ești voluntar, ești implicat!” are drept obiectiv dezvoltarea solidarităţii, promovarea toleranţei între copii și tineri, în vederea consolidării coeziunii sociale în Uniunea Europeană, prin participarea la proiect a tinerilor voluntari europeni, care provin din medii dezavantajate, alături de copiii şi tinerii din Ilfov, proveniți din diverse medii şi categorii sociale și aparținând unor grupe de vârstă diferite (între 13– 15 ani, activități interne; între 18 – 22 ani, activități externe).

În cadrul proiectului, au fost organizate activități non-formale de sport şi educaţie (în spaţii deschise) şi sesiuni de informare cu privire la un mod sănătos de viaţă. S-a încurajat un mod nonviolent de joacă între copii şi posibilitatea de a integra copii şi tineri dezavantajaţi în comunitate. S-au derulat activităţi de dans sportiv, educaţie civică, limbi străine.

Metodele utilizate în proiect sunt educaţia non-formală și comunicarea deschisă între participanţi, prin workshop-uri și dezbateri în plen, care să ofere obţinerea celor mai bune rezultate, în vederea realizării unei integrări cât mai bune a tinerilor dezavantajaţi şi dezvoltarea personală a participanților. Tinerii participanți au fost informaţi și despre voluntariat şi care este rolul său la nivel local şi european.

INFORMAȚIE PRELUATĂ DE PE http://www.primariapantelimon.ro/scoala-primara/

Scroll to Top Sari la conținut